Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

ΠΡΟΒΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ

Το σχολείο μας για ακόμα μία χρονιά θα παρουσιάσει ένα νέο θεατρικό έργο στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας. Το θέατρο σαν μορφή τέχνης μπορεί να διερευνήσει το συναισθηματικό και κοινωνικό κόσμο των μαθητών/τριών. Ως γενικός στόχος είναι η αρμονική και ισόρροπη ανάπτυξη των διανοητικών και ψυχοσωματικών δυνάμεων των μαθητών/τριών, ώστε, ανεξάρτητα από φύλο και καταγωγή, να έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες και να ζήσουν δημιουργικά. Ειδικότερα οι μαθητές/τριες παρωθούνται να εξελιχθούν σε ελεύθερους πολίτες με δημοκρατικό ήθος, να καλλιεργήσουν αρμονικά το σώμα, την ψυχή και το πνεύμα τους, να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη, να αναπτύξουν το πνεύμα της φιλίας και συνεργασίας με τους άλλους, χωρίς κανενός είδους ρατσιστικές διακρίσεις, να αποκτήσουν τις δυνατότητες κατανόησης και επαφής με την Τέχνη. Οι παιδαγωγικοί στόχοι συγκεκριμενοποιούνται στα ακόλουθα:

  • Στην ανάδειξη ικανοτήτων, μηχανισμών και δεξιοτήτων, που καλλιεργούν και αναπτύσσουν το ψυχοπνευματικό δυναμικό των μαθητών/τριών και ολοκληρώνουν την προσωπικότητά τους
  • Στην απόκτηση ικανότητας ορθής χρήσης του προφορικού και γραπτού λόγου, δια του οποίου μπορούν να εκφραστούν και να εξωτερικεύσουν τις σκέψεις και τα αισθήματα τους, ερχόμενοι σε άμεση επαφή με τον περίγυρό τους (πάνω και κάτω από το σανίδι του θεάτρου).
Οι πρόβες άρχισαν με σωστό προγραμματισμό και σχέδιο. Παρακάτω αναρτούμε μερικές φωτογραφίες από την σημερινή πρόβα στον εξωτερικό χώρο του σχολείου μας.