Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Κουδούνια Φιλίας

 Κουδούνια Φιλίας

Την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023 το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Φθιώτιδας, συμμετείχε στην 6 η Εκστρατεία Φιλίας με σκοπό τη διάδοση του μηνύματος «Η Φιλία είναι Δώρο» κρεμώντας τα ‘’Κουδούνια Φιλίας’’ που δημιούργησαν & κατασκεύασαν τα  μέλη της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος –Δομή Φθιώτιδας, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Φιλαράκια Ελλάδας – Best Buddies Greece.

Τα «Κουδούνια Φιλίας», είναι μία ιδέα που γεννήθηκε από την ανάγκη για επικοινωνία του μηνύματος της φιλίας, της ισότητας, της αποδοχής και της ένταξης των ατόμων με αναπτυξιακές δυσκολίες ή και ψυχοκοινωνικά προβλήματα, στη Κοινότητα.

Οι μαθητές/μαθήτριες του σχολείου συνοδευόμενοι από την Κοινωνική Λειτουργό κα Βαγγελά, την Ψυχολόγο κα Βαΐου, τον εκπαιδευτικό κο Στεργιόπουλο και το βοηθητικό προσωπικό, κα Ζαρκάδα, συμμετείχαν με μεγάλη χαρά στην παραπάνω δράση, αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες και θετικά συναισθήματα. Το κάθε παιδί κρέμασε το δικό του κουδουνάκι και συμμετείχε σε δημιουργικά εργαστήρια, όπου με το δικό του τρόπο βίωσε το νόημα και τη σημασία της φιλίας.

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου