Σάββατο 28 Απριλίου 2018

ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΒΔΟΜΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

Το σχολείο μας πραγματοποιεί πρόγραμμα συνεκπαίδευσης με το 7ο Γυμνάσιο Λαμίας. 
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ένα ταξίδι στο χώρο-χρόνο στο Κάστρο Λαμίας. Οι μαθητές/τριες "μεταμφιέστηκαν" σε φρουροί με την "Πριγκίπισσα του Κάστρου" να αφηγείται το «παραμύθι» του Κάστρου. Μαζί μας στο ρόλο της "Πριγκίπισσας"  η ξεναγός/αρχαιολόγος Κωνσταντίνα Συλεούνη.
Ο περίπατος συνεχίστηκε στη πόλη της Λαμίας μαθαίνοντας ιστορικές πληροφορίες για κτήρια (νεοκλασικό της Π.Ε. Φθιώτιδας) πλατείες (πλατεία Λαού, πλατεία Διάκου) και αγάλματα (Άρη Βελουχιώτη, Αθανασίου Διάκου). Περιηγητές οι μαθητές/τριες του ΕΕΕΕΚ και ξεναγοί  οι μαθητές/τριες του Γυμνασίου.
Σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές/τριες είναι ζευγαράκια (ένας/μια μαθητής/τρια του Γυμνασίου με έναν/μία μαθητή/τρια του ΕΕΕΕΚ). Μέσα από το πρόγραμμα οι μαθητές/τριες γνωρίστηκαν, αντάλλαξαν απόψεις, συζήτησαν έγιναν με λίγα λόγια φίλοι.
Το πρόγραμμα τελείωσε με όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς σε κύκλο και να τραγουδάνε για τη φιλία τους! Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα μικρό δεκάλεπτο βίντεο με όλη την διαδρομη (Απευθείας κάνοντας κλικ στο παρακάτω ή στο κανάλι μας στο Youtube ή στη ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ μας).