Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΑΛΙΩΝ Η/Υ

Στα πλαίσια του μαθήματος της ενότητας "μαθαίνω τα υλικά μέρη του υπολογιστή", μαζί με μαθητές του ΣΤΚ, αποφασίσαμε να ανοίξουμε λίγο το χώρο μέσα στο Εργαστήριο και να ανακυκλώσουμε κάποιους από τους παλιούς χαλασμένους υπολογιστές. Την προηγούμενη εβδομάδα και αφού διαπιστώσαμε πια κομμάτια είναι λειτουργικά και ποια όχι, "λύσαμε" μέχρι και την τελευταία βίδα 4 παλιές μονάδες. Παράλληλα αφού φωτογραφήσαμε κάθε κομμάτι που βγάζαμε με χειρουργική ακρίβεια από τις μονάδες, το εκτυπώσαμε και και το ονομάσαμε, ο καθένας με το δικό του γραφικό χαρακτήρα, σε χαρτί, έτσι ώστε να το βάλει το φάκελο του. Η φωτογράφηση και εκτύπωση αυτών καθώς και όλη η διαδικασία μεταφοράς δεδομένων μέσω usb και sd καρτών και εκτύπωσης στον υπολογιστή βοηθάει τους μαθητές στην εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες. 

Αυτή τη βδομάδα θα προσπαθήσουμε να συναρμολογήσουμε έναν υπολογιστή από κομμάτια πολλών. Εάν τα καταφέρουμε θα είναι +1 υπολογιστής στο εργαστήριό μας. 

Για τη μεθεπόμενη εβδομάδα έχει κανονιστεί δίωρη εκπαιδευτική εκδρομή σε μέρος συλλογής ανακυκλώσιμων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στο κέντρο της Λαμίας. Πρώτα θα συσκευάσουμε από το σχολείο τα ήδη κατηγοριοποιημένα κομμάτια και στη συνέχεια θα τα μεταφέρουμε στο χώρο ανακύκλωσης. 

Διδακτικός στόχος: Οι μαθητές να αναγνωρίζουν όλα τα υλικά μέρη του υπολογιστή καθώς και πως μπορούμε να "λύσουμε" και να "δέσουμε" έναν υπολογιστή, μέσω της οπτικής και της βιωματικής επαφής με τα αντικείμενα. 
Κοινωνικός στόχος: Οι μαθητές να κατανοήσουν την αξία της ανακύκλωσης των συσκευών και το πως με την πράξη αυτή συνεισφέρουμε στο περιβάλλον και αυτό το επιτυγχάνουμε όχι με λόγια άλλα με το να γίνουμε ουσιαστικά μέρος της όλης διαδικασίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου