Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πολιτών και φορέων που έχει ως στόχο την πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» διοργάνωσε Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Κυκλοφορώ με ασφάλεια».



Στο διαγωνισμό δικαίωμα συμμετοχής είχαν μαθητές/τριες Δημοτικών σχολείων (E'- Στ' δημοτικού), Γυμνασίων, και Ειδικών σχολείων όλης της επικράτειας. 

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δοθεί στους μαθητές και τις μαθήτριες η ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά και να ευαισθητοποιηθούν ως προς την ανάγκη προστασίας της ζωής στο δρόμο και μέσω της σχετικής διοργάνωσης να μεταφερθούν μηνύματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης και στις τοπικές κοινωνίες αλλά και στη χώρα γενικότερα.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότεροι από 700 μαθητές από Δημοτικά, Γυμνάσια, Ειδικά σχολεία, ΕΕΕΕΚ, Μειονοτικά και Διαπολιτισμικά σχολεία και Ελληνικά σχολεία του εξωτερικού, με ατομικά και ομαδικά έργα. Συγκεκριμένα, παρελήφθησαν 527 έργα μεταξύ των οποίων 433 ζωγραφιές,79 ποιήματα/στίχους και 15 μουσικές δημιουργίες.

Το σχολείο μας πήρε την 4η θέση για τη συγγραφή και μελοποίηση δικών μας στοίχων. Το τραγούδι μας ηχογραφήθηκε σε επαγγελματικό στούντιο ηχογράφησης, δίνοντας την ευκαιρία σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς να ζήσουν όλη αυτή την εμπειρία. Και δεν σταματήσαμε μόνο εκεί. Ύστερα από ομόφωνη απόφαση συλλόγου και μαθητών/τριών αποφασίσαμε να φτιάξουμε και το βίντεο κλιπ του τραγουδιού, όχι στα πλαίσια του διαγωνισμού, απλά συνεχίζοντας την αρχική ιδέα, το οποίο μάλιστα, θα μπορείτε να ακούσετε μαζί με το τραγούδι του διαγωνισμού στο κανάλι μας στο youtube στον παρακάτω σύνδεσμο (εντός λίγων ημερών).


Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΙΟΑΣ εδώ:

http://www.ioas.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου