Τρίτη 10 Μαΐου 2016

ΘΕΑΤΡΙΚΟ - Ο ΤΡΙΓΩΝΟΨΑΡΟΥΛΗΣ

Το σχολείο μας υπό την καθοδήγηση της μουσικού μας κα. Ζέλου Παναγιώτας, ανέβασε στο θεατρικό σανίδι του δημοτικού θεάτρου Λαμίας, την παράσταση "Ο τριγωνοψαρούλης", στα πλαίσια μιας όμορφης εκδήλωσης, στην οποία συμμετείχε η φιλαρμονική του Δήμου Λαμιέων καθώς και χορευτικά σχήματα παραδοσιακών χωρών όλων των ηλικιών και εκπαιδευτικών βαθμίδων. 
Ένα έργο του συγγραφέα Ηλιόπουλου Βαγγέλη, το οποίο είναι πραγματικά ένας ύμνος στην αποδοχή του διαφορετικού. Εμείς το διασκευάσαμε σε μουσικοκινητικό θεατρικό, εμπλουτίζοντας το, με τα δικά μας μοναδικά χαρακτηριστικά στοιχεία. Τα σκηνικά και κουστούμια είναι δικές μας δημιουργίες από το εργαστήριο της χειροτεχνίας.

Σύντομη περιγραφή:
Ο Τριγωνοψαρούλης είναι ένα ψάρι που δε μοιάζει με κανένα άλλο και στο σχολείο του βυθού οι συμμαθητές του τον κοροϊδεύουν. Όμως, όταν στον βυθό εμφανίζεται ένας μεγάλος κίνδυνος, η ιδιαιτερότητά του είναι αυτή που προσφέρει τη σωτηρία σε όλα τα ψάρια.

Το βιβλίο απέσπασε τον Έπαινο Αντιγόνη Μεταξά 1998 του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Έχει αναγραφεί στη λίστα του Documentation Centre of Books for Disabled Young People της ΙΒΒΥ. Επίσης έχει επιλεγεί από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου ως παραμύθι της Γαλάζιας Γραμμής, το οποίο μπορούν να ακούνε τα παιδιά τηλεφωνικά. Απόσπασμα από το βιβλίο υπάρχει στα σχολικά βιβλία του ΟΕΔΒ. Επίσης έχει προταθεί από τη UNICEF Ελλάδας στα εκπαιδευτικά της προγράμματα.

Σε εμάς εμφανίστηκε σαν μια ιδέα, που τελικά αγκαλιάστηκε από όλο το σχολείο και γενικότερα από τον κόσμο της Λαμίας. Μετά από πολλές πρόβες και μεγάλη ατομική και συλλογική προσπάθεια μια ιδέα έγινε πράξη. 

Όλη την παράσταση μπορείτε να τη παρακολουθήσετε στη ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ μας ή στο κανάλι μας στο youtube.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου